Dans

Bli profesjonell danser!

Ønsker du en dag å stå på en scene eller en annen arena som profesjonell danser? Ønsker du å følge din lidenskap for dans og utdanne deg til å bli en av Norges beste dansere?

Bårdar Akademiet tilbyr toårig utdanning i dans der du får undervisning i blant annet emnene Jazzdans, moderne/scenisk dans, stepp, musikal, improvisasjon urban, kommersielle dansestiler som breaking, popping, locking, house, waacking/voguing, krumping og improvisasjon/freestyle. I tillegg kan du velge mellom hiphop/urban eller klassisk ballett.

Utdanningen er godkjent av NOKUT som Høyere yrkesfaglig utdanning og gir 120 studiepoeng.

Studielengde:
2 år,
start aug. 2020

Studieavgift:
41 500 kr. per semester,
se mer.

Opptakskrav:
Opptaksprøve

Søknadsfrist:
Rullerende opptak

Studiepoeng:
120 

Støtte i Lånekassen:
Ja. Les mer her.

Les om opptaksprøven
Gå til søknadsskjema

Hvorfor Bårdar Akademiet?

Studiet ved Bårdar Akademiet kan åpne nye dører for deg og føre deg som danser i spennende og uante retninger. Utdanningen er praktisk rettet med et fokus på at du skal kunne gå rett fra skole til jobb.

Se mer...

Studiets innhold

Studiet består av relevante emner som gir deg praktisk kompetanse på et høyt faglig nivå. Du får gleden av å jobbe med lærere, koreografer og instruktører med solid erfaring fra aktiv kunstnerisk virksomhet. De enkelte emner er nærmere beskrevet i studieplanen.

Se mer...

Søknad og opptak

Bårdar Akademiet tar opp studenter basert på opptaksprøve. Opptaksprøven er lagt opp som en audition der du får vist ditt ferdighetsnivå i dans oog et intervju der vi snakker om din bakgrunn og motivasjon for studiene.

Se mer...

Jobbmuligheter

Utdanningen gir deg muligheter innen det frie dansemiljøet,  etablerte scener og teatre, TV/film eller reklame/event osv. Studiet gir også en god plattform for videre studier innen dans, teater og kulturfeltet generelt.

Se mer...

Hvorfor søke?

Ønsker du også en dag å stå på en scene som danser?

Hvorfor søke Bårdar Akademiets utdanning i dans?

Hos Bårdar får du muligheten til å bli en dyktig og profesjonell danser. Du vil lære deg tekniske ferdigheter så vel som uttrykk og formidling. Studiet ved Bårdar kan åpne nye dører for deg og føre deg som danser i spennende og uante retninger.

Vi fokuserer på bredde innen dans slik at du skal lykkes i å få deg jobb som danser i markedet i dag og du får et solid faglig grunnlag enten du ønsker å gå videre med utdanning eller rett ut på scenen.

Utdanningen i dans er godkjent av NOKUT som høyere yrkesfaglig utdanning og gir deg formell kompetanse. Bårdar Akademiet er opptatt av å ivareta dine studentrettigheter.  Alle studenter er automatisk medlemmer i ONF (Organisasjon for norske fagskolestudenter), og du kan enkelt orientere deg om reglementet ved Bårdar Akademiet i skolens forskrift om fagskoleutdanning.

Våre tidligere studenter har vist oss at de når sine mål og flere har gjort internasjonale karrierer i dansekompanier i blant annet Paris, London og Israel. På nasjonalt nivå danser tidligere Bårdar-studenter blant annet på Wallmans salonger, i dansekompaniet Carte Blanche og i en rekke musikaler.

Du får tett oppfølging av landets beste pedagoger innen dans. Bårdar Akademiet har pedagoger med høy kompetanse og bred erfaring innenfor scenekunst. Flere av skolens pedagoger har vært, og er fortsatt, profesjonelle dansere og koreografer ute i dansemiljøet. Pedagogene har blant annet bakgrunn fra Nasjonalballetten, Carte Blanche, Jo Strømgren kompaniet, Batsheva Dance Company, Ingunn Bjørngsgaard, mfl. I tillegg til skolens faste fagmiljø, får du undervisning av en rekke gjestepedagoger/-koreografer fra både inn- og utland.

Etter to år på Bårdar Akademiets utdanning i dans er det mange som også ønsker å ta det ettårige studiet Kommersiell scenekunst.

Studiets innhold

Studiets innhold

For å bli en allsidig danser kreves stor bredde og kompetanse innen en rekke dansestiler og sjangre. Det er derfor nødvendig med allsidig trening. Hos Bårdar Akademiet kan man se frem undervisning i ulike dansestiler som bygger din bredde som danser. Du blir kjent med blant annet kommersielle dansestiler, improvisasjon/freestyle, jazzdans, moderne/scenisk dans, stepp, musikal og mer. Det arbeides mye med det tverrfaglige i tillegg til de dansetekniske.

I tillegg velger du enten hip hop/urban eller klassisk ballett.

Bårdars pedagoger er opptatt av å se dine faglige behov og gi deg den individuelle oppfølgingen du trenger for å nå dine mål.

Studiets avgangsforestilling vises på en av Oslos teaterscener.

En utdanning på Bårdar sikrer deg en god kompetanse og forståelse av dans.

Søknad og opptak

Utdanningen er for deg som ønsker å lære mer om dans.

Søknad og opptak.

Opptak bygger på opptaksprøve bestående av audition og intervju.

Les mer om søknad og opptaksprøve her. 

Du må ha danset tidligere for å få opptak til utdanningen, de fleste studenter har også bakgrunn fra videregående skole. Dersom du er usikker på om du har nok eller riktig kompetanse, så kontakt oss gjerne på tlf. 22 20 90 10 eller soknader@baardar.no!

Send inn søknad

Jobbmuligheter

Jobbmuligheter

Utdanningen gir deg muligheter innen dansemiljøet,  etablerte scener og teatre, TV/film eller reklame/event o.l. Studiet gir også en god plattform for videre studier innen dans, teater og kulturfeltet generelt.

Flere av Bårdar Akademiets pedagoger har vært og er fortsatt profesjonelle dansere og koreografer ute i miljøet. Du får også muligheten til å arbeide med samtidskoreografer og andre aktuelle aktører i markedet slik at du får profilert deg overfor reelle potensielle arbeidsgivere.

Våre tidligere studenter har vist oss at de når sine mål og flere har gjort internasjonale karrierer i blant annet Sverige, Danmark, Frankrike, England, USA, Israel mfl. På nasjonalt nivå kan Bårdar Akademiet vise til en rekke uteksaminerte studenter som jobber med scenekunst, TV/film, produksjonsselskaper, som koreografer, regissører, pedagoger, produsenter, produksjonsledere, utøvere mm.

Flere av disse jobber i dag med produksjoner ved private og offentlige teatre, og har medvirket i musikaler bl. a. på Oslo Nye Teater, Det Norske Teatret, Nationaltheatret, Folketeateret mm. Tidligere studenter har også vært å se i bl. a. Jo Strømgren dansekompani, Oslo Danse Ensemble, Carte Blanche, Gecko Dance Theatre, Hofesh Shechter Company mm.

En rekke tidligere studenter fra Bårdar holder i dag hovedroller på nasjonale og internasjonale scener.

Klar for å søke?

Er du klar for å starte med utdannelsen innen det du brenner for?
Kom i gang med søknaden!

Start søknad