Dans

Bli profesjonell danser!

Ønsker du en dag å stå på en scene eller en annen arena som profesjonell danser? Ønsker du å følge din lidenskap for dans og utdanne deg til å bli en av Norges beste dansere?

BÅRDAR AKADEMIET ER NÅ EN DEL AV FAGSKOLEN KRISTANIA
1. januar 2022 ble Bårdar Akademiet en del av Fagskolen Kristiania.
Fagskolen Kristiania har et bredt tilbud av utdanninger innen fagområdene design, kommunikasjon og teknologi, helse og oppvekst, samt økonomi og administrasjon. Med nærmere 3 000 studenter og et bredt studietilbud i Oslo, Bergen og på nett, er Fagskolen Kristiania blant Norges største fagskoler.

Bårdar Akademiet tilbyr toårig utdanning i dans der du får undervisning i blant annet emnene jazzdans, moderne/scenisk dans, stepp, musikal og- kommersielle dansestiler. I tillegg kan du velge mellom fordypning i hiphop/kommersiell dans eller klassisk ballett.

Utdanningen er godkjent av NOKUT som Høyere yrkesfaglig utdanning og gir 120 studiepoeng. Les studieplan her.

Studielengde:
2 år:
Oppstart:
August 2022

Studieavgift:
Kr. 47 800,- per semester, inkludert studiemateriell. I tillegg vil det komme utstyrsliste og SIO medlemskap.
se mer.

Opptakskrav:
Generell studiekompetanse og opptaksprøve

Søk innen:
Løpende opptak

Studiepoeng:
120 

Støtte i Lånekassen:
Ja. Les mer her.

Les om opptaksprøven
Jeg vil søke studieplass

Hvorfor Bårdar Akademiet?

Studiet ved Bårdar Akademiet kan åpne nye dører for deg og føre deg som danser i spennende og uante retninger. Utdanningen er praktisk rettet med et fokus på at du skal kunne gå rett fra skole til jobb.

Se mer...

Studiets innhold

Studiet består av relevante emner som gir deg praktisk kompetanse på et høyt faglig nivå. Du får gleden av å jobbe med lærere, koreografer og instruktører med solid erfaring fra aktiv kunstnerisk virksomhet. De enkelte emner er nærmere beskrevet i studieplanen.

Se mer...

Søknad og opptak

Bårdar Akademiet tar opp studenter basert på opptaksprøve. Opptaksprøven er lagt opp som en audition der du får vist ditt ferdighetsnivå i dans og et intervju der vi snakker om din bakgrunn og motivasjon for studiene.

Se mer...

Jobbmuligheter

Utdanningen gir deg muligheter innen det frie dansemiljøet,  etablerte scener og teatre, TV/film eller reklame/event osv. Studiet gir også en god plattform for videre studier innen dans, teater og kulturfeltet generelt.

Se mer...

Hvorfor søke?

Ønsker du også en dag å stå på en scene som danser?

Hvorfor søke Bårdar Akademiets utdanning i dans?

Hos Bårdar får du muligheten til å bli en dyktig og profesjonell danser. Du vil lære deg tekniske ferdigheter så vel som uttrykk og formidling. Studiet ved Bårdar kan åpne nye dører for deg og føre deg som danser i spennende og uante retninger.

Vi fokuserer på bredde innen dans slik at du skal lykkes med å få deg jobb som danser i dagens marked. Du får et solid faglig grunnlag enten du ønsker å gå videre med utdanning eller rett ut på scenen.

Utdanningen i dans er godkjent av NOKUT som høyere yrkesfaglig utdanning og gir deg formell kompetanse. Bårdar Akademiet er opptatt av å ivareta dine studentrettigheter.  Alle studenter er automatisk medlemmer i SiO (Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus) og du kan enkelt orientere deg om reglementet ved Bårdar Akademiet i skolens forskrift om fagskoleutdanning.

Våre tidligere studenter har vist at de når sine mål. Flere har gjort internasjonale karrierer i dansekompanier i blant annet Paris, London og Israel. På nasjonalt nivå danser tidligere Bårdar-studenter blant annet på Wallmans salonger, i dansekompaniet Carte Blanche og i en rekke musikaler.

På Bårdar Akademiet får du tett oppfølging av landets beste pedagoger innen dans. Våre pedagoger har høy kompetanse og bred erfaring innenfor scenekunst. Flere av skolens pedagoger har vært, og er fortsatt, profesjonelle dansere og koreografer ute i dansemiljøet. Pedagogene har blant annet bakgrunn fra Nasjonalballetten, Carte Blanche, Jo Strømgren kompaniet, Batsheva Dance Company, Ingunn Bjørngsgaard, mfl. I tillegg til skolens faste fagmiljø, får du undervisning av en rekke gjestepedagoger og koreografer fra både inn- og utland.

Etter to år på Bårdar Akademiets utdanning i dans er det mange som også ønsker å ta det ettårige studiet Kommersiell scenekunst.

Studiets innhold

Studiets innhold

For å bli en allsidig danser kreves stor bredde og kompetanse innen en rekke dansestiler og sjangre. Det er derfor nødvendig med allsidig trening. Hos Bårdar Akademiet kan man se frem undervisning i ulike dansestiler som bygger din bredde som danser. Du blir kjent med blant annet kommersielle dansestiler, jazzdans, moderne/scenisk dans, stepp, musikal og mer. Det arbeides mye med det tverrfaglige i tillegg til de dansetekniske.

I tillegg velger du fordypning i enten hip hop/kommersiell dans eller klassisk ballett.

Bårdars pedagoger er opptatt av å se dine faglige behov og gi deg den individuelle oppfølgingen du trenger for å nå dine mål.

En utdanning på Bårdar sikrer deg en god kompetanse og forståelse av dans.

Søknad og opptak

Utdanningen er for deg som ønsker å lære mer om dans.

Søknad og opptak.

Opptak bygger på opptaksprøve bestående av audition og intervju.

Les mer om søknad og opptaksprøve her. 

Du må ha danset tidligere for å få opptak til utdanningen, de fleste studenter har også bakgrunn fra videregående skole. Dersom du er usikker på om du har nok eller riktig kompetanse, så kontakt oss gjerne på tlf. 22 20 90 10 eller soknader@baardar.no!

Send inn søknad

Jobbmuligheter

Jobbmuligheter

Utdanningen gir deg muligheter innen dansemiljøet,  etablerte scener og teatre, TV/film eller reklame/event o.l. Studiet gir også en god plattform for videre studier innen dans, teater og kulturfeltet generelt.

Flere av Bårdar Akademiets pedagoger har vært og er fortsatt profesjonelle dansere og koreografer ute i miljøet. Du får også muligheten til å arbeide med samtidskoreografer og andre aktuelle aktører i markedet slik at du får profilert deg overfor reelle potensielle arbeidsgivere.

Våre tidligere studenter har vist oss at de når sine mål og flere har gjort internasjonale karrierer i blant annet Sverige, Danmark, Frankrike, England, USA, Israel mfl. På nasjonalt nivå kan Bårdar Akademiet vise til en rekke uteksaminerte studenter som jobber med scenekunst, TV/film, produksjonsselskaper, som koreografer, regissører, pedagoger, produsenter, produksjonsledere, utøvere mm.

Flere av disse jobber i dag med produksjoner ved private og offentlige teatre, og har medvirket i musikaler bl. a. på Oslo Nye Teater, Det Norske Teatret, Nationaltheatret, Folketeateret mm. Tidligere studenter har også vært å se i bl. a. Jo Strømgren dansekompani, Oslo Danse Ensemble, Carte Blanche, Gecko Dance Theatre, Hofesh Shechter Company mm.

En rekke tidligere studenter fra Bårdar holder i dag hovedroller på nasjonale og internasjonale scener.

Klar for å søke?

Er du klar for å starte med utdannelsen innen det du brenner for?
Kom i gang med søknaden!

Jeg vil søke studieplass